С колко надебеляха портфейлите на звездите от „Капките“

Забавното шоу за имитации “Като две капки вода” се завърна с пълна сила с новия си осми сезон. Всеки един от участниците и екипа на шоуто е подписал железен договор. В него освен сумата, определена за участие в предаването, са включени и клаузи с тлъсти неустойки.

Всеки един от артистите се е спазарил с продуцента Маги Халваджиян за различен хонорар. С някои преговорите продължили дълго, други пък нямали кой знае какви претенции – само за да са на малкия екран на най-гледаното шоу, били готови на по-малки суми. Освен с хонорар, победителят ще си тръгне с голямата награда – лек автомобил.

Актьорът Димитър Маринов се е договорил за рекорден хонорар за 13-те си изпълнения в предаването. Той отказал няколко големи проекта в Холивуд, за да вземе участие. Маги склонил да му направи сериозна оферта от 60 000 лева., за да го убеди да се включи в хитовото предаване.

“Може да ми се наложи да пътувам до САЩ и Европа между епизодите. Трудно му е на Халваджиян, водихме дълги преговори”, призна още преди старта на риалитито актьорът.

Освен под договора си с хонорара си всеки един от деветимата артисти се е подписал и дал съгласието си за тлъстите неустойки, които го грозят в случай на прегрешение. Задължително услове за всеки изпълнител е да участва без заплащане на големия концерт, организиран от шоуто.

В 5 страници с написани клаузи за организацията на предаването, задълженията и отговорностите на двете страни, пространно са описани всички права и наказания в случай на издънка. Според сключения договор изпълнителите се задължават да са на разположение на Нова телевизия и да участват като гост и в други предавания на медията, свързано с “Като две капки вода”, включително и в следващите сезони на шоуто, както и в други предавания на медията за 2 седмици от излъчването на последния епизод.

Участниците декларират и гарантират с подписа си, че докато не приключат снимките, няма да поемат други ангажименти, които да попречат на участието на шоуто им, пише Уикенд. В случай че изпълнителят не се яви навреме за репетиции или снимачен ден, без да е налице уважителни причини, той дължи неустойка от 10 лева за всяка минута закъснение.

За неявяване на репетиции участниците се наказват с 1000 лева, а за отсъствие от снимки олекват с 5000 лева. Както при предишните свои проекти, и в “Капките” Халваджиян се е застраховал и при употреба на алкохол или наркотици. Наказанието е 1000 лева.

Ето какви са хонорарите:

◊ Димитър Маринов – 60 000 лв.
◊ Фики Стораро – 39 000 лв.
◊ Луна – 26 000 лв.
◊ Дара – 20 000 лв.
◊ Тото – 20 000 лв. 
◊ Маги Джанаварова – 13 000 лв.
◊ Галя – 13 000 лв.
◊ Антоан Петров – 8 000 лв.
◊ JJ – 8 000 лв.

 


image0 (9K)