С какво куче зарази стопанката си, след като само облиза ръката ѝ, че ампутираха всичките ѝ крайници

Мари Треньор била собственик на няколко кучета – и още е, въпреки случилото се. След като един от домашните любимци облизал ръката на стопанката си, се наложило да бъдат ампутирани всичките ѝ крайници.

Драматичната история на 54-годишната американка от американския щат Охайо разказва „Daily Mail“.

Преди време Мари Треньор изведнъж се почувствала неразположена – симптомите ѝ наподобявали грип. Всичко това се случва малко след като жената се върнала от отпуск и решила, че състоянието ѝ е свързано с аклиматизацията.

Но симптомите се влошили, температурата на Мари значително се повишила. Съпругът ѝ я завел в болницата и там лекарите поставили диагноза сепсис.

Анализите показали, че в кръвта на пациентката присъства патогенната бактерия Capnocytophaga Canimorsus, която живее в слюнката на кучета и котки.

Най-вероятно бактериите попаднали в тялото на Мари, когато едно от кучетата ѝ облизало ръката ѝ и кучешката слюнка попаднала в малка рана. Според лекарите обикновено инфекция, причинена от бактерия, може да се лекува с антибиотици, но в някои случаи разпространението ѝ в тялото е бързо и засяга много тъкани и органи. Последицата от този процес са тежки увреждания.

Мари Треньор изпаднала в кома. За да спасят живота ѝ, лекарите трябвало да ампутират горните и долните ѝ крайници. Когато жената се събудила и разбрала, че сега няма ръце и крака, тя била шокирана.

В момента Мари се учи отново да живее. Тя няма намерение да махне кучетата си. Двамата със съпруга ѝ обичат домашните си любимци толкова, колкото и другите членове на семейството си.


image0 (9K)