С жива лисица на рамо в метрото пътува художничка

Млада жена с жива лисица на рамото пътува в Московското метро. Лисицата Аска е домашен любимец и тежи 10 кг – търпелива и добронамерена е към другите пътници

съобщава metronews.ru

Рижата красавица на име Аска, с разкошна опашка, стои спокойно на рамото на своята стопанка и равнодушно разглежда останалите пътници. Тя запазва пълно спокойствие и когато влакът се появява от тунела.
Видеото с живата лисица в московското метро на спирка „Каширская“ вече има 6,5 хиляди отваряния в интернет. На него се вижда как стопанката контролира животното без намордник с помощта на повод.
Според правилата за превоз в метрото е забранено да се превозват животни и птици без клетки или специални контейнери. Станали внезапно популярни, Анастасия и Аска ще трябва вече да се съобразяват с правилата и Аска ще трябва да пътува в раница поне.
Анастасия уверява, че досега лисицата никого не е ухапала, дори когато изненадващо протягат ръка към нея или я дърпат за опашката. От 10-месечна възраст Аска е сред хора, затова не изпитва стах и съответно агресия. Само не желае да стои в краката на хората, след като се случило непознат да я ритне злонамерено. Затова Анастасия я носи на рамо или на ръце.


image0 (9K)