С алкохол и кока зад волана БМВ завидя на Бентли по Тракия и го помля край Стара Загора

Софиянец, употребил алкохол и кокаин, кара необезпокоявано по АМ „Тракия“. Явно доста „замъглен“ обаче, застига със своето БМВ шикозно Бентли и не преценявайки разстоянието го удря отзад и то се преобръща в канавката.

[ad id=“225664″]

На 16 юли по АМ „Тракия“, в аварийната лента, в посока изток-запад, се е движило „БМВ 320Д“ , управлявано от 40-годишният софиянец И. С.

На км.190, на входа на паркинг за почивка, застига влизащо в паркинга „Бентли Континентал“, управлявано от 31-годишен мъж от с. Бели Искър, общ. Самоков, и го удря в задната дясната част.

Вследствие на удара Бентлито се завърта и навлиза в отводнителна канавка. При настъпилото ПТП водачът на БМВ-то е получил фрактура на носа. Откаран е в УМБАЛ – Стара Загора и е настанен за лечение, без опасност за живота.

[ad id=“225664″]

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промила алкохол в издишания въздух на водача на Бентлито и 0.79 промила на И. С. Двамата водачи са тествани и за употреба на упойващи вещества, като пробата на водача на БМВ-то е положителна за кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, б. „а“ от НК.


image0 (9K)