Сякаш прокоба тегне над семейството на Чочо Владовски

Трагедия след трагедия в родата на големия музикант Чочо Владовски. В края на миналата година от този свят отлетя неговият брат Трошан, който живееше в щата Флорида и беше женен за известната певица Сия от „Тоника“. 72-годишният батко на Чочо издъхнал неочаквано и внезапно, а причината била, че така и не могъл да си стъпи на краката и да преодолее загубата на своята дъщеря.

Племенницата на вокалиста на „Тангра“ загина преди почти 3 години в зловеща катастрофа в Америка. 31-годишната Лиа и нейният годеник – баскетболната звезда Ресуъл Бътлър, намериха смъртта си в Лос Анджелис в автомобилно меле, причинено от спортиста.

Малко преди трагедията двамата се бяха сгодили по особено романтичен начин, но загубиха животите си, преди да вдигнат сватба и да станат родители, сякаш прокоба бе надвиснала над тях. В България племенницата на Чочо не бе известна до смъртта си, но в Америка беше същинска поп икона. Едва 16-годишна тя стига до финалите на тамошния „Мюзик Айдъл“ и влиза в музикалната индустрия с летящ старт, като прави феноменална кариера на певица и продава хиляди копия от албумите си.

Самият Чочо има син, който обаче не познава баща си. Музикантът припознал детето 2 години преди да почине, а то било плод на любовта му с приятелката му Светозара. Те обаче никога не са били в добри отношения с брата на Владовски, а напрежението помежду им се зародило на погребението на Чочо покрай подялба на спорен имот. Във въпросния апартамент преди точно 14 години музикантът починал, изоставен и безпомощен, тъкмо навършил 50.

Според колегите му животът му тръгнал надолу след бурната връзка с Лили Иванова, с която творяха и музика заедно. Раздялата им обаче бе скандална, а след това двамата се разминаваха по светски събития като бързи влакове. Примата не даде воля на чувствата си, докато сломеният рокаджия все по-често посягаше към чашката, за да дави в нея болката си. Доста преди смъртта си Владовски не криеше от медиите, че здравословното му състояние е плачевно.

Той страдаше от тежка форма на диабет, който бе увредил фатално органите му. Преди да почине, бившият любим на Лили Иванова се бе стопил почти наполовина. Последните 4 години от живота му бяха същински ад – нападаха го грипове, които сринаха имунната му система.

Получи тежко възпаление на надкостницата и ненадейно и двете му ръце се счупиха като клечки. При връхлетелия го алергично-диабетен шок горните му крайници се вдървиха в хоризонтално положение. Малко преди това пък го повали и инсулт. Според комшии на покойния музикант той напълно умишлено занемарил лечението на тежкото си заболяване, отказвал да си бие инсулин и злоупотребявал с алкохола, защото бил отчаян от живота, пише „Галерия“.

 


image0 (9K)