За тясната връзка между кръвните групи и заболяванията

Американски учени от Националния здравен институт и Департамента по здравеопазване установиха връзка между кръвната група и определени заболявания, които се появяват у човека без причина.

[ad id=“263680″]

Учените в продължение на три години анализирали данните за здравето на повече от 30 хиляди доброволци, пише Actualno.com позовавайки се на списание Bel Marra Health. За „най-опасна“ кръвна група била обявена (AB). 495 души с тази кръвна група проявили проблеми с паметта и мисленето, което се счита за начален стадий на умствена деградация. Учените подчертали, че тази кръвна група повишава с 82% риска от развитието на когнитивни нарушения и разстройства на интелекта.

Специалистите свързват това с факта, че при АВ кръвна група е значително повишено нивото на белтък, който ускорява съсирването на кръвта. Това допринася за по-висока вероятност от появата на тромби и лоша проводимост на съдовете.

[ad id=“225664″]

За най-безопасна е обявена нулевата. Хората с нея са най-защитени от сърдечно–съдови заболявания и са най-защитени от умствена деградация.


image0 (9K)