Със самолет от Нидерландия у нас се прибра болен от COVID-19 с всички симптоми. Не е засечен по летищата

Българин, със симптоми на COVID-19, е минал през две летища, за да се прибере в България със самолет от Нидерландия. След пристигането му веднага е било установено, че е болен от коронавирус, съобщи 24 часа

Семейството е работило на цветна борса в Нидерландия. Мъжът се е почуствал зле и е имал всички симптоми на коронавирус, но не е получил медицинско лечение там. Семейството решава да се завърне у нас в петък вечерта, предаде бТВ.
Съпругата на мъжа също е настанена в хасковската болница и също е с COVID-19.
Първи за случая разбира д-р Татяна Албанова, личният лекар на семейството, който има практика в село Черногорово, където се е прибрало семейството. Тя е разбрала, че мъжът има дихателна недостатъчност, кашлял е, и го изпратила в медицинско заведение.
В „Пирогов“ той е диагностициран с COVID-19 и остава в интензивния сектор. Жената се прибира в селото рано сутринта. От понеделник тя също е в болница, след като вдигнала температура. Взета е с линейка.
Според лекарката мъжът е взел препарати за сваляне на температурата и затова не е засечен на летищата. В село Черногорово са взети всички необходими мерки за безопасност на населението след този случай.


image0 (9K)