Състоянието в община Стара Загора след бурята и градушката снощи

След бурята, падналото голямо количество дъжд и градушката снощи, благодарение на създадената добра организация обстановката на територията на община Стара Загора е нормална.

[ad id=“225664″]

Пътната мрежа е проходима за междуселищния транспорт.

Общинските звена Охрана и опазване на обществения ред, Озеленяване и комунални дейности и Пътно-знаково стопанство, в координация с ОД МВР Стара Загора и с Районна служба Противопожарна безопасност и защита на населението в рамките на 4 часа са успели да ликвидират последствията от бурята.

Снощи в Община Стара Загора е създаден оперативен щаб под ръководството на секретаря на общината Делян Иванов. За действията по отстраняване на паднали дървета по общинските пътища около 20.00 ч. са тръгнали четири мобилни групи от 15 души, с необходимото оборудване.

Постъпили са над 20 сигнала за паднали дървета и три за свличане на земна маса от пороите върху пътища. Инфомацията е постъпила от кметовете по места, горещия телефон и дежурния по Общински съвет за сигурност в общината.

Най-тежка е била ситуацията по пътя Калояновец – Арнаутито и Богомилово- Кирилово – Сладък кладенец, съобщи Валери Иванов, началник на отдел ООР и УК.

[ad id=“263680″]

Екипите са проходили целия маршрут на междуселищния транспорт от 20.00 до 24.00 ч. Установено е , че в селата Сулица, Лозен, М. Верея има паднали дървета, които препречват пътя на автобусите. С общи усилия на 4-те мобилни групи до 24.00 ч. всички пътища са били проходими.

В някои от селата- Михайлово, Преславен и Загоре, са предприети самостоятелни мерки за справяне със ситуацията под ръководството на местните кметове и кметски наместници. Падналите дървета са били нарязани и изнесени от пътните платна.

Само в село Арнаутито в момента няма електрозахранване.

Градушка колкото орех удари старозагорските села Ловец и Калояновец


image0 (9K)