Съседка с ужасяващ разказ за убийството на тримата българи в Чикаго

Чухме пет изстрела. Излязохме и видяхме, че има труп на терасата и моя племенник се обади на полицията. Това разказва Янка Гогова, която живее на няколко метра от апартамента, където е станало четворното убийство в Чикаго.

Тя познава и мъжа, арестуван за престъплението. Той е поляк и от 15 години живее в блока. Според полицията в Чикаго убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите.

В събота вечерта мъжът излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи.

„Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата.”, каза пред медиите зам.-шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата.

„Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея.”, каза още Рико. Жертвите са две жени и двама мъже над 40 години. Друга жена е в критично състояние в местна болница. С

Три от жертвите са българи.  Петата жертва се бори за живота си в болница в Чикаго.

От съдебна медицина засега съобщават името само на един от убитите – това е Цветанка Костадинова, информира bTV. Другите жертви са двама мъже и още една жена,

„В апартамент 2Д живее Ивайло със жена си Светла и нейният син Дани. Дани видях, че е жив, защото беше тук до нас. Мисля, че са от Габрово. А Светла мисля, че е от София”, казва Янка.

Властите са открили оръжието на престъплението – личният пистолет на предполагаемия извършител. Той е арестуван. Според тях той е имал проблеми с контрола върху гнева  и преди е влизал в пререкание със съседите си.

„Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно.”


image0 (9K)