Съпругата на Том Ханкс описа страничните ефекти на лекарство, което е приемала срещу новия коронавирус

Американската актриса Рита Уилсън разкри, че по време на лечението й от новия коронавирус е приемала противомаларийното лекарство хлорохин и е получила силни странични ефекти от него, пише германското издание „Зюддойче цайтунг“ (sueddeutsche.de).

Евтиният медикамент и по-слабо токсичното му производно – хидроксихлорохин, са възхвалявани от президента на САЩ Доналд Тръмп в борбата срещу коронавируса. Те обаче все още не са утвърдени като лечение на опасния вирус.

Рита Уилсън и съпругът й – актьорът Том Ханкс, бяха приети в болница в Австралия в началото март, след като дадоха положителни проби за новия коронавирус. Актрисата разказа, че Том Ханкс е имал по-леки симптоми.

В интервю за телевизия Си Би Ес Рита Уилсън споделя, че е проявила вирусни симптоми през първите няколко дни. Тя разкри, че е изпитвала умора и болки. „Имах висока температура с втрисане, каквото не съм изпитвала никога досега“, разсазва Рита Уилсън. Тя допълва, че е започнала да приема противомаларийния медикамент около деветия ден.

„Известно ми е, че хората говорят за това лекарство. Аз лично мога да кажа, че не знам дали медикаментът е подействал или просто е дошло времето треската ми да премине. Тя наистина отмина, но хлорохинът имаше ужасни странични ефекти. Постоянно ми се гадеше, имах световъртеж, не можех да ходя, усещах мускулите си твърде слаби. Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни с това лекарство. Всъщност не знаем дали е от полза в този случай“, споделя съпругата на Том Ханкс.

И Уилсън, и Ханкс са дарили кръв, за да подпомогнат изследването на новия коронавирус.


image0 (9K)