„Сънди таймс“: Великобритания предлага на Скрипал нова самоличност в САЩ?

Великобритания е замисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия нова самоличност и нов живот в Съединените щати в опит да ги защити от нови опити за убийство, съобщава „Сънди таймс“, цитиран от Ройтрес.

[ad id=“225664″]

Служители от разузнаването МИ6 са водили разговори с колегите си в ЦРУ по въпроса. „Ще им бъдат предложени нови самоличности“, заявява анонимен източник, цитирано от „Сънди таймс“, съобщава БТА.

Според източниците на вестника Великобритания ще иска да гарантира сигурността им, като ги настани в една от страните от т. нар. програма „Пет очи“ – партньорството за споделяне на разузнавателна информация между Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

[ad id=“263680″]

„Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити и е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност“, заявява източник от разузнаването, запознат с преговорите. По думите му има предпочитания да бъдат настанени в страна от „петте очи“, защото техният случай е свързан с огромни усложнения във връзка със сигурността им.

[ad id=“236999″]

Няма коментар от Форин офис за медийната информацията.

 


image0 (9K)