Съкратиха от работа Жан Виденов

Бившият премиер на България доц. Жан Виденов е съкратен от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от 2 октомври. Освободени са и всички преподаватели, а студентите са пренасочени в други вузове. Това обявиха пред 24plovdiv.bg от частния университет, който е в несъстоятелност.

Проверка на dir.bg в сайта на университета показа, че последната преподавателска изява на доц. Жан Виденов е била в края на лятото на 2020 г. Тогава е обявен предстоящ държавен изпит по английски език за бакалаври от специалност „Мениджмънт в туризма“, който бившият премиер е председателствал.

Горе-долу от същия период са и последните публикации на сайта на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, изпаднало в несъстоятелност. В него Виденов, освен преподавател по управленски дисциплини, беше и главен секретар.

От пловдивското поделение на НОИ заявиха, че 61-годишният експремиер не се е записвал в Бюрото по труда, нито пък се е пенсионирал, тъй като няма навършена възраст.

„Още миналата година Жан ми се оплака, че нещата в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт не вървят, защото нямали студенти. Предложих да му помогна. Но той ми каза: „Ще се оправя“, разказа пред 24plovdiv.bg Димов. Според него Виденов няма да остане на улицата, защото „навсякъде ще го вземат с неговото образование, знания и опит“.

Бившият премиер имал и оферти за завръщане в политиката, макар че досега винаги ги е отказвал.


image0 (9K)