„СЪЗДАТЕЛИТЕ“ – нов младежки клуб в Библиотеката

Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, Стара Загора поставя началото на специализиран клуб „СЪЗДАТЕЛИТЕ“, в който учениците от региона ще могат да подобряват знанията си в областта на природните и точните науки, развиването на инженерни умения, изследването на физичните закони и роботизираните механизми, както и техниките при конструирането и програмирането, съобщават от Библиотеката.

Наскоро изградената „Тийн зона“ в библиотеката беше създаден STEM кът (Science, technology, engineering, and mathematics), който ще даде достъп на младежите до специално оборудвани маси, както и до над 50 конструктора от различни научни области.

Проект „СЪЗДАТЕЛИТЕ” се осъществява с финансовата подкрепа на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

С демонстрационен урок, в който взеха участие деветокласници от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Стара Загора, се постави началото на клуба по STEM конструиране.

Гости на събитието бяха Иванка Сотирова, заместник-кмет Хуманитарни дейности на Община Стара Загора, Михаела Митева, отдел „Култура“ на Община Стара Загора, преподаватели и други приятели на модерното образование.

Заниманията на клуб „Създателите“ ще се водят от специалисти в съответните научни области. За включване е нужно само желание и предварително записване чрез имейла на Тийн зоната [email protected] или на тел. 0884 477151. Първата среща на „Създателите“ ще се проведе на 16 октомври 2019 г. (две сесии от 11:00 и 15:00 часа) като част от инициативите по повод „Европейската седмица на програмирането”. Графикът на следващите занятия ще бъде публикуван в сайта и във Фейсбук страницата на Библиотеката.


image0 (9K)