Лидерът на БСП: Очевидно ще се създават гета с мигранти

„Очевидно държавата се оттегли и се скрива зад общините, които трябва да предложат семейно настаняване на мигранти. Очевидно ще се създават гета, а това е огромна опасност да привлечем нови мигранти“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на социалистите.

От парламентарната група на партията ще настояват министърът на финансите Владислав Горанов да даде отговор на въпросите: „Кои общини са представили подобни проекти?“, както и „Кой е източникът за това финансиране – европейски пари или национални средства?“.

Нинова припомни изказване пред БНР на изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в България – Гинка Чавдарова. От него „прозира замисъл за трайно заселване на бежанци в България на семеен принцип“, смята лидерът на БСП. Ставало въпрос за възлагане на нови ангажименти на общините за заселване на бежанци на семеен принцип. Лидерът на БСП коментира, че единственият орган, който може да възложи това на общините е правителството.


image0 (9K)