Съдят двамата наркомани, убили таксиметровия шофьор край Русе

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителния акт срещу непълнолетните Николай В. и Деян Цв. за грабеж, придружен с убийство.

[ad id=“225664″]

Престъплението, което беше извършено на 14 март 2017 г., потресе Русе със своята жестокост. В крайна, пуста и тъмна уличка без изход на русенското село Николово бе открит трупът на 60-годишния таксиметров шофьор от Русе, Валери С.

Същият ден убийците, след  употреба на амфетамини, екстази и марихуана в съчетание с уиски, ром и бира решават да извършат грабеж. Снабдили се с два ножа и тиксо, за да сломят съпротивата на жертвата. Убийците избрали да наемат най-възрастния от стоянката шофьор, за да се справят  по-лесно. Поръчали да бъдат откарани  в близкото село Николово, около 4.00 часа рано сутринта. Умишлено го отвели в  улица без изход и са го заплашили да им даде оборота. Шофьорът се съпротивлявал и тогава му бил нанесен първият удар с нож в гърба. След това разправията продължила извън колата и тогава му нанасят още над 10 удара с нож. Жертвата успяла да се обади по телефона на колега и да поиска помощ, но не е успял да каже къде се намира, тъй като издъхнал…

От фирмата успяват по джи пи еса да открият местоположението на колата. Половин час по-късно са били при шофьора, който издъхнал от кръвозагуба.

Двете момчета са задържани часове по-късно след престъплението и оставени за постоянно в ареста.

Предстои да се насрочи дата за първото заседание по делото.


image0 (9K)