Съдът в Чирпан даде 6 месеца затвор при строг режим на шофьор без книжка

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Чирпан е осъден 31-годишен мъж, шофирал товарен автомобил без свидетелство за управление.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Чирпан е осъден Ивайло З., на 31 г., за това, че управлявал моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление, като е извършил деянието в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото престъпление. След споразумение, Районен съд-Чирпан му е наложил наказание от шест месеца лишаване от свобода при първоначален “строг” режим.

 Ивайло З. е неправоспособен водач на моторно превозно средство. На 1 юни 2016 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора,  той шофирал товарен автомобил, марка „Мерцедес 307Д“,  без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Ивайло З. е извършил деянието в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото с наказателно постановление на началника на РУ на МВР-Чирпан, влязло в сила на 22 септември 2015 г. Ивайло З. се е признал за виновен. Споразумението, одобрено от Районен съд-Чирпан, е влязло в сила и не подлежи на обжалване и протест, съобщават от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.


image0 (9K)