Съдът спря първото от делата за взрива край Хитрино

Седем души загинаха и 30 бяха ранени след железопътната катастрофа и последвалия мощен взрив в шуменското село Хитрино на 10 декември.

Софийският градски съд спря първото от делата, по което пострадали и роднини на загинали при взрива в село Хитрино искат обезщетения, съобщава сайта dir.bg.

Делата са близо 30, а исковете са за около 10 млн лева. Ищците са разделени в три групи – на хора, чийто бизнес е пострадал, на хора с леки травми и малко щети и на такива, които са с големи увреждания или са загубили близък.

[ad id=“236999″]

Пострадалият при трагичния инцидент Ремзи Ислям иска да му бъде платено от фирмата-превозвач „Булмаркет“. Мъжът все още не се е възстановил от травмите, които получил по време на взрива. Адвокатът му обаче не пожела да уточни за каква сума претендира Ислям.

За да спре делото временно, Софийският градски съд се мотивира, че не става ясно от исковата молба на мъжа, каква точно е отговорността на „Булмаркет рейл карго“.

Адвокатите не са съгласни и ще обжалват това решение на съда.

Седем души загинаха и 30 бяха ранени след железопътната катастрофа и последвалия мощен взрив в шуменското село Хитрино на 10 декември. Щетите в селото са огромни.

[ad id=“226585″]

Обвиняеми за катастрофата са двамата машинисти. На 19 декември м.г. бяха повдигнати обвинения на 41-годишния машинист Димитър Михнев и 60-годишния му помощник Радослав Петков затова, че на 10 декември м.г. при управляване на подвижен железопътен състав по непредпазливост са причинили смъртта на повече от едно лице и телесна повреда на други лица.


image0 (9K)