Съдът потвърди запора върху 200 млн. лв. на Иво Прокопиев

Апелативният съд в Бургас е потвърдил запора върху 200 милиона лева от богатството на обвиняемия бизнесмен Иво Прокопиев. Запорът е в отговор на иск на КОНПИ, но бе обжалван от скандалния бизнесмен.

[ad id=“263680″]

Решението на апелативните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване. Налагането на запор върху имущество на Иво Прокопиев, жена му и фирмите му за 199 501 065 лева е вследствие на обоснованото предположение, че придобитото имущество е придобито незаконно. Това са мотивите на КОНПИ, които бяха огласени от комисията преди време, cъобщава БЛИЦ.

„Тези пари са незаконни, спечелени са от незаконно придобито имущество. Установихме страшно много нарушения при приватизацията на дружеството, има схема, по която „Каолин” е придобит почти без пари“, заяви тогава шефът на КОНПИ Пламен Георгиев.

[ad id=“218001″]

В момента Иво Прокопиев не се намира в България, е научил Канал 3. Това бе причината той да не присъства на традиционната среща на бизнеса с „Капитал“, за която участниците броят по 700 лева за срещата си с президента, премиера и министри.

 


image0 (9K)