Съдът помилва Султанка! Социалната зам.-министърка получи лиценз за истината, закона и морала!

Автор: Велизар Енчев

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова не е в конфликт на интереси. Това е заключението на антикорупционната комисия, която започна проверка след фатален инцидент със служител на фирма, охраняваща ремонта на бившия Партиен дом. Фирмата се оказа свързана със съпруга на Петрова. 25-годишният Даниел Тасев намери смъртта си по време на дежурство като охранител от фирмата, пазеща строежа на новата сграда на Народното събрание…

Според решението на антикорупционната комисия налице е само един от елементите за наличие на конфликт на интереси – „лице, заемащо публична длъжност“. „Липсват обаче другите два елемента – наличието на упражнени от лицето правомощия по служба и частен интерес. Липсата, на който и да е елемент от понятието „конфликт на интереси“, обуславя невъзможност за нарушаване на забраните…

Султанка е зловеща метафора на прогнилата ни държава. По директива на боса си Каракачанов тя подгони инвалидите и парафира извратената реформа на ТЕЛК, която щяла да напълни хазната и вдигне пенсиите. И докато болните и сакатите проклинат ВМРО-вските реформатори, оправната Султанка прибира милиони от охраната на парламента.
Щом това не е конфликт на интереси, щом смъртта на младия охранител не е престъпление, значи охранителният бизнес на зам.-министърката е законен, сиреч морален. А щом частният бизнес на висш държавен служител е законен и морален, значи е патриотичен.

С две думи: Султанка е патриотка, злостните й критици – предатели.

След изборите на 5 октомври 2014-та, когато Патротичният фронт (НФСБ-ВМРО) влезе в парламента, Каракачанов и Симеонов събраха прясно избраните депутати в бърлогата на ВМРО на “Пиротска”, за да ни спуснат новата директива: Кампанията срещу мутрите от ГЕРБ е в миналото! В името на Майка България ще подкрепяме кабинета на Борисов! Като акт на лоялност, всеки депутат трябва веднага да напише оставката си като депутат и да я връчи на Каракачанов и Симеонов…

Потресен от измамата на избирателите, взех думата и обявих: Няма да козирувам на гербаджиите, ще гласувам и против избора на Цецка Цачева за шеф на парламента, и против новия премиерски мандат на Борисов. Що се отнася до рекетьорската заповед да депозираме оставките си на двамата лидери, категорично отказах и иронично ги попитах откога ползваме челния опит на Сидеров, който така държи в послушание депутатите си.

Султанка и още една дама скочиха като ужилени и гневно ме обвиниха в липса на патриотизъм. Щото патриотично било да сме с Борисов, а не против него. Истинският патриотизъм налагал да имаме коалиционна култура и да застанем зад ГЕРБ, а не да сме вечна опозиция.

Днес патриотката е зам.-министър на Борисов и в ръцете й е съдбата на инвалидите. Понеже много страда за тях, на гърдите й виси натрапчив кръст. Набожната бизнесдама е живият символ на властовия морал, обричащ страдалците и позлатяващ султанките.

След скандалното решение на съда, освен за охраната на парламента, оправната Султанка вече има лиценз за истината, закона и морала. Защото в държавата на ГЕРБ и Опитомени патриоти истината е ерес, законът – врата в полето, моралът – притча за наивници.
Казано с езика на сицилианската мафия: Случаят “Султанка” е приключен! Забравете!


image0 (9K)