Съдът остави в затвора убиецa на възрастна жена в Змейово

Пловдивският апелативен съд отказа да освободи предсрочно условно Н. Д., който изтърпява наказание лишаване от свобода в размер на 8 години и 6 месеца, наложено му на 8 октомври 2013 година от състав на Окръжен съд – Стара Загора.

Н. Д. е признат за виновен и осъден като непълнолетен за предумишлено убийство на 77-годишна самотно живееща жена в село Змейово, извършено по особено мъчителен за убитата начин, както и за грабеж на вещи на стойност 250 лева. Пострадалата е била открита удушена на 1 ноември 2012 година в селскостопанска постройка.

Н. Д. е депозирал в Пловдивския апелативен съд жалба срещу определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е оставено без уважение предложението на Началника на Затвора гр.Стара Загора за предсрочно условно освобождаване на лишения от свобода, който към 21.01.2020 г. е имал остатък от изтърпяване на присъдата в размер на единадесет месеца и един ден.

Апелативен съд – Пловдив прецени, че жалбата на Н. Д. е неоснователна, понеже не е дал достатъчно доказателства за своето поправяне и процесът на превъзпитание в мястото за лишаване от свобода трябва да продължи.

По делото е приложено и становище от кмета на с.Змейово, община Стара Загора, населеното място, където е извършено убийството, че жителите са с крайно негативно отношение за „пускането“ на Н. Д. от затвора, предвид обстоятелствата около убийството и начина на неговото извършване.

Определението на Апелативния съд е окончателно.


image0 (9K)