Съдът остави в ареста мъжа, насилвал малолетната си дъщеря 5 години

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Стара Загора за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа, съвкупявал се с рождената си малолетна дъщеря.

Съдът е отхвърлил като неоснователна жалбата на обвиняемия.

С. В. е задържан през юли 2019 г., като са му повдигнати обвинения за това, че в продължителен период от време (от 2014 г. до 2019 г.), е извършвал блудствени действия и се е съвкупявал с рождената си малолетна дъщеря, когато е била под негов надзор, тъй като с майката на детето живеят разделени от години.

На мъжа са повдигнати три отделни обвинения за тежки умишлени престъпления, като за първото се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години; за второто – лишаване от свобода от 5 до 20 г. и за третото – лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства, обоснованото предположение, че С. В. е съпричастен към деянията и дори е надградено с още доказателства от разпити на свидетели, психологични и психиатрични експертизи, както на пострадалата, така и на обвиняемия.

По делото са налице данни за опити за въздействие върху момичето от страна на близки на обвиняемия. Затова съдът прецени, че при една по-лека мярка, С. В. може да се опита да въздейства на дъщеря си и има опасност да извърши престъпление против правосъдието.

Определението на Апелативен съд е окончателно.


image0 (9K)