Съдът освободи предсрочно убиеца на 20-годишния студент Андрей Монов Джок Полфрийман

Апелативният съд в София реши да освободи предсрочно австралийския гражданин Джок Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов.

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд, с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на Полфрийман.

Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване. Полфрийман беше осъден на 20 години затвор, от които е излежал 8 години.

Очаква се съдебният състав да публикува мотивите за предсрочното освобождаване.

Джок Полфрийман вече няколко пъти се опитваше да излезе предсрочно от затвора, но досега съдът не считаше, че австралиецът се е поправил.

На 28 декември 2007 г. той наръга с нож в сърцето 20-годишния студент Андрей Монов и рани тежко в гърдите със същото хладно оръжие неговия приятел Антоан Захариев. Момчетата били заедно с други свои приятели в центъра на София, когато към тях, въоръжен, отишъл Полфрийман с думите: „Ноу фашизъм!“ и кървавата разпра започнала.


image0 (9K)