Съдът заседава по делото „Йончева – Борисов“

Причината е твърдението на премиера, че държавата е платила 2 милиона на Йончева за филмите й.

[ad id=“263680″]

В Софийския районен съд продължава делото на депутата от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов. Искът е и срещу партия ГЕРБ за неимуществени вреди за 20 000 лв.

Причината е твърдението на премиера, че държавата е платила 2 милиона на Йончева за филмите й. То беше направено на 12 март миналата година в разгара на предизборната кампания, а Борисов беше цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Още същия ден Йончева каза, че ще съди лидера на ГЕРБ, а във Фейсбук профила на Борисов беше публикувано съобщение, че той „с удоволствие ще участва в този процес“, припомня Канал 3.

[ad id=“218001″]

Адвокатите на Елена Йончева твърдят, че във Фейсбук профила на Борисов е било качено изявление за милионите, дадени на бившата журналистика. Очаква се на днешното заседание да бъдат разпитани двама служители от разузнаването. Това беше поискано от адвокат Марин Марковски, който представлява премиера.

[ad id=“218548″]

Според него свидетелите щели да говорят за това, че държавата е дала на журналистката милиони да направи филм. На заседание по делото през октомври миналата година адвокатите на премиера представиха 72 документа, с които се доказвало, че между 2004 и 2009 г. Йончева е получила 690 хил. лв. от БНТ.

 


image0 (9K)