„Съдът единствено раздава правосъдие“ – Рафаел Саркисян, ген.директор на „ДЗУ“

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Стара Загора” брой 4, 1991 г.
НА ОБВИНЕНИЯТА В ПЕЧАТА И ГРАЖДАНСКИЯ СЪД ОТГОВАРЯ ГЕН.ДИРЕКТОР НА ФИРМА „ДЗУ“ РАФАЕЛ САРКИСЯН:
„СЪДЪТ ЕДИНСТВЕНО РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ“

„Господа,

Сериозно ни безпокои факта, че в последно време в средствата за масова информация се публикуват материали, засягащи престижа на фирма „ДЗУ“ – Стара Загора, чрез непроверени и неизяснени данни. Такава беше и обявената несъстоятелност на фирмата във в. „Дума“ и в. „Демокрация“, чрез кореспонденция на БТА (непотвърдена от Българска търговска банка – АФ – Стара Загора).

Същата квалификация има и така нареченият „граждански процес“ срещу виновниците за третата национална катастрофа, в който отново името на фирмата е замесено. С надеждата, че сме правова държава, всички такива обвинения трябва да намерят решението си в съда и единствен той може да раздава правосъдие. Всички други „правораздавания“ могат да имат само характера на лично отмъщение и прикриване на лични угризения, като в същото време правят невъзможна международната дейност на една фирма, която така или иначе е национално богатство. Нещо повече. Този факт не трябва да се разглежда отделно от съдбата на 18 хиляди работещи във фирмата, за които очевидно се „милее“ само на думи.

Така че стои въпросът – ще съборим ли с лека ръка създаденото богатство, което има своята ценност и в бъдеще, или поне няма да пречим в сериозните намерения на фирмата за извеждането й на истинския пазар, при едни нови икономически условия.

Разчитайки на обективността на печата нека обществеността получава не сензационни „открития“, а вярна информация, за да се формира обществено мнение, което да помага на фирмата в създалата се тежка ситуация, защото обществото ще бъде консуматорът на успеха на една такава фирма и е крайно време то да разбере това.

Рафаел САРКИСЯН, ген.директор на Ф. „ДЗУ“


image0 (9K)