Съдиите с призив към треньора на Берое Димитър Димитров

Съдийската комисия към БФС призова наставника на Берое Димитър Димитров да изнесе пред футболната общественост фактите за курупция, с които разполага, за да могат да бъдат предприети конкретни мерки. От своя страна СК към БФС обяви, че ще сезира компетентните органи за изявленито на Херо след шампионатната среща от 24-ия кръг на efbet Лига между ЦСКА-София и Берое (2:0).
Ето какво пишат от СК към БФС:

„На свое заседание на 08.03.2020 г. Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на ПФК „Берое“ Стара Загора по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА – Берое (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 07.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.

СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството. С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.

СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите.

Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения.“


image0 (9K)