Съвети за страхотен живот след 50

Да си на 50 г. казват, че са новите 40, други пък се страхуват от тази цифра и си мислят, че животът свършва, минеш ли този предел.

Истината е, че всяка възраст има своя чар, своите мъдри уроци, които да изживееш.

И е абсолютно задължително да се водим от тази житейска философия и да не ни интересуват годините – те са просто едни числа, които в повечето случаи не значат нищо!

Ако все пак се чувствате на кръстопът и не сте сигурни как да оползотворите докрай тази страхотна възраст, в която могат да ви се случат още толкова много приключения, ето няколко ценни съвета:

1. Намери хоби, което те прави щастлива и те разтоварва – сега е времето да се занимаваш с неща, за които винаги си мечтала, но не си намирала време. Фитнес,  танци, направи си малка градинка, отглеждай цветя, рисувай или пък просто чети повече книги.

2. Пътувай – децата ти вече сигурно са големи, може би самите те имат свои деца. Сега си напълно свободна да посетиш местата, които винаги си искала да видиш, да се отдадеш на почивка и да направиш нещо за свое лично удоволствие. Пътувай с партньора си или с приятелки. Организирайте си почивки и екскурзии. Новите и непознати места зареждат с изключително много енергия!

3. Купи си онзи скъп крем  против бръчки – не, защото имаш голяма нужда от него, а защото го заслужаваш. И като цяло – полагай грижи за себе си, отделай си поне по 30 минути всеки ден, за да се поглезиш. Отиди на педикюр, купи си хубав парфюм. Дори и да си се лишавала от нещо през живота си, сега е времето да наваксаш.

4. Премахни всички токсични хора в живота ти – време е да си обградена само с онези, които те обичат и уважават. Не е нужно да прощаваш всичко на всеки или винаги да бъдеш насреща и да казваш „Да“.

Източник:edna.bg


image0 (9K)