Събраха се парите за болната от рак Теодора, прибира се от Бразилия

Новата оферта за транспортирането на Теодора е за около 30 хил. евро – почти наполовина по-малко от първоначално обявеното предложение от френска компания

[ad id=“225664″]

Онкоболната Теодора Маджарова, която бе заминала за процедури при световноизвестен медиум в Бразилия, но състоянието й внезапно се влоши и никоя авиокомпания не искаше да се ангажира с транспортирането у дома, се завръща в България.

[ad id=“263680″]

В помощ на 32-годишната жена беше открита и дарителска сметка, по която вече са събрани малко над 30 хиляди евро. Парите са достатъчни за транспортирането на Теодора у нас. Полетът ще бъде осигурен от турската болница Анадолу, като се очаква Теодора и семейството да се приберат в края на седмицата.

„В последните няколко часа получихме нова оферта за транспортиране до Истанбул чрез посредничеството на медикъл асистант компания, която работи в сътрудничество с турските авиолинии. На 4 май бихме могли да се качим на самолета за Истанбул, ако всичко е наред и ако е рекъл Господ“, съобщи пред Bulgaria ON AIR съпругът на Теодора – Александър Русанов.

[ad id=“237001″]

Новата оферта за транспортирането на Теодора е за около 30 хил. евро – почти наполовина по-малко от първоначално обявеното предложение от френска компания. Той добави, че има доста технически детайли за доуточняване и е в постоянна връзка с представители на компанията.

[ad id=“238430″]

На борда на самолета трябва да има медицинско оборудване и медицински екип. „Външно министерство и лично министър Екатерина Захариева се зае да ни помогне за транспортирането от Истанбул до София. Искам да изкажа огромна благодарност към всички в България и от целия свят, които за два дни събраха повече от половината първоначално обявена сума. Благодаря на всички, които помагат да се приберем вкъщи“, каза още Александър.

[ad id=“236993″]

Необходимата сума вече е събрана, а близките временно преустановяват набирането на средства.


image0 (9K)