Събраха ли се „качествени и морални българи“ на… КАСТИНГ за политици! Слави, тая работа така не става!

На 2 и 3 февруари се провел „Кастинг „Има такъв народ“ – втори кастинг на Слави за образовани, качествени и морални българи“. Кастингът бе предаван по biTV.

[ad id=“263680″]

..

„Тук съм, защото видях най накрая, че мога да изразя своята позиция…“, каза една от качествените и морални българки, която се върнала от Испания преди три месеца. Трябвало да се премахне чувството за безнаказаност, вика българката.

Хубаво. Пренебрегваме паразитите „в смисъл“ и „малко демократически“, вместо „демократично“, защото като чуем „в смисъл“, направо се хващаме за кобура, и седим, и си мислим – дотам ли я докарахме, че „качествени и морални българи“ да бъдат избирани на … кастинг?!

Сега, вероятно ще ме накълцате на шопска салата, обаче ще ви го рекна така:

Слави, „качествените и моралните българи“ не търчат по телевизионни кастинги! Нямаме нищо против всички българи, които са почели инициативата ти, но истинският качествен и морален българин е там, където е, върху „нивата си“ и оре! Копа, пада, драпа, става, пак пада и изобщо не го е@е телевизията!

Качественият и морален българин е изначално свенлив и не търси показност. Той не се вписва в „американския модел“ – „аз съм най-добрият и сега ще ви разбия“, той, може и да е тъпо и абсурдно, но не се бута с лакти, за да се залепи някъде.

Много велики идеи и проекти впоследствие са били проваляни точно от онези „качествени и морални българи“, които, водени от егото си за лична реализация, облечено уж в алтруизъм, са се присламчвали и долепяли до нова платформа за управленска изява. Нагледали сме се.

Имаш един избор, Слави, само един: след като си узрял вътре в себе си за мисията да промениш системата и СИМБИОЗАТА в тази държава, да решиш – излизаш на улицата и повеждаш „има такъв народ“, или продължаваш да правиш телевизионното си шоу. Среден път – хем – „революция“ и тв кастинг за „качествени и морални българи“, и запазен договор с телевизията, може и да съществува, но е нефелен път.

[ad id=“225664″]

..

Защото „за пред телевизията“ „качественият и морален българин“ е един, а когато го откриеш в окопа – друг.

Защото тая работа с кастинги не става.

Със сърце става и с главата в торбата. И когато си загубил всичко, тогава ще стане ясно колко „качествени и морални българи“ ще застанат до теб.

За пред камерата – бол кандидати.

Веселина Томова, АФЕРА


image0 (9K)