Съботно пътешествие на сетивата „Нашата малка река” в Стара Загора

На 12 август – Медународния ден на младежта, всички на възраст 15-29 години, могат да се включат в еко пътешествието „Нашата малка река”. Инициативата включва релаксна, но и обучителна част под формата на пътешествие, представящо разнообразието на околната среда в парк Бедечка – Стара Загора.

Какво обещават организаторите на събитието:

[ad id=“236999″]
Водач и разказвач ще бъде Иван Иванов , познат на всички като Ванката Зеленобалкански, и не случайно /въпреки че вече не е част от еко сдружението/, защото през всичките години запази „зеления“ си дух и грижа към Природата, благодарение на доброто си сърце. Какво по-хубаво да се учим от тези, които са минали пътя и с вдъхновение предават опита си на подрастващите.

Програма на обучителното еко пътешествие:

[ad id=“226585″]
Начало: 10:00 – Сборна среща на участниците пред магазин Лидъл – срещу парк Бедечка, ще носим табелка със слоган „Нашата малка река”
Маршрут: Магазин Лидъл – Старият чинар – спускане по западния бряг на реката до моста на р.Бедечка/до стадион „Химик“/ – преминаваме на източния бряг на реката – езерото Загорка – преход срещу течението на реката преди езерото – финал езерото Загорка.

За участниците е организиран обяд, за който ще изберем най-подходящото време на най-подходящото място. 
Ще има много какво да научите, ще има много какво да видите, ще има много какво да чуете от песните на птичките и Ванката 🙂
Ще е пътешествие чрез сетивата ви!
Финал: – края му се не знае, та как може да се планира край, когато сме сред природата и то на една педя разстояние от квадратния ни град!
Препоръки: Супер добро решение е да сте с удобни обувки, закрити, а и чорапи не са излишни, …ще ви се налага да нагазвате в тревите  . Носете си фотоапарати, знаем че телефоните ви имат същите функции, но така ще се почувствате малко повече ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ.
Толкова от нас! – са написали организаторите на инициативата.

Еко обучението се организира благодарение на Проект „Младежки информационно–консултантски център – Къщата на Архитекта”, финансиран от Министерството на младежта и спорта.
Необходимо е желаещите за включване в съботната еко обиколка да се запишат на тел: 0887450340, мейл: [email protected], fb страница: Къщата на Архитекта или на място в МИКЦ ”Къщата на Архитекта”, гр. Стара Загора, ул. „Сава Силов” 37 . 
Важно е предварителното записване с цел познаване на групата и осигуряване обяд за участниците. Максимален брой участници – 20 човека. БЪДИ ЕДИН ОТ НАС!


image0 (9K)