Събират доказателства срещу шофьор, опитал да прегази полицай в Крън

Районна прокуратура-Казанлък наблюдава досъдебно производство спрямо Юсеин С., на 51 години, за това, че при управление на моторно превозно средство е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта по отношение на полицейски служители, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред. Действията на шофьорът се отличават с изключителна дързост – престъпление по чл.325 ал.3 пр.ІІ-ро вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 18 април 2017 година, около 22 часа, в Крън, община Казанлък, двама служители от отдел „Пътен контрол“ при РУ на МВР- Казанлък извършвали патрулно постова дейност. Те предприели действия за спиране и проверка на автомобил, който криволичил по пътното платно, чрез подаване на сигнал със „стоп“ палка.

Водачът на автомобила – Юсеин С. не спрял на подадения сигнал и продължил да се движи срещу полицейския автомобил. С лявото огледало за задно виждане ударил единия от полицейските служители, който бил прав до полицейската кола. Водачът на автомобила направил и опит да прегази полицейския служител, но той отскочил назад, при което бил ударен със страничното огледало по лявата ръка.

След това Юсеин С. не спрял и е продължил да кара. Полицейските служители предприели преследване на автомобила му, като водачът направил опит да се укрие в северната част на града.

На около един километър извън града той навлязъл в черешов масив и в дере на река, и се спрял в страничен път. Водачът обърнал автомобила, задвижил го срещу патрулната кола на полицията и спрял. Юсеин С. отказал да бъде тестван с техническо средство или да даде кръв за изследване употребата на алкохол. Съставен му е бил Акт за установяване на административно нарушение. Юсеин С. е бил е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Полицейският служител, получил травматични увреждания е прегледан във Филиала за спешна медицинска помощ, където е констатирано, че му е причинено охлузване, натъртване и хематом на лявата ръка.

През 2015 година Юсеин С. е извършил престъпление – шофиране на моторно превозно средство след употреба на алкохол, при което е причинил пътно-транспортно произшествие. Бил е осъден за това престъпление на наказание „Пробация“ и лишен от право да управлява МПС за срок от 9 месеца считано от 29 септември 2015 година до 29 юни 2016 година.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства и извършване на процесуално – следствени действия с оглед реализиране на наказателна отговорност спрямо Юсеин С.


image0 (9K)