СУ „Кл. Охридски“ ще връща училищните дипломи на новоприетите студенти

Софийският университет ще връща училищните дипломи на студентите си при поискване

„Дипломите се връщат и ще се връщат по всяко време с изключение времето за записване на новоприетите студенти от 12.07 до 14.07, 19.07 до 21.07 и от 26.07. до 28.07. 2017 г.“, пише ръководителят на отдела за връзки с обществеността Боряна Коларова.

Решението на Върховния административен съд дипломите да не се задържат е в сила от април 2016 г. Четири месеца по-късно студент ударил на камък при опит да получи документа си и отново се обърнал към съда, който през юни 2017 г. разпореди СУ да спре да нарушава закона и да не прибира тапиите.

[ad id=“225664″]

Днес сектор „Студенти“ твърди, че „няма данни на някого да е отказано да получи обратно дипломата си за средно образование“, а от пресцентъра уточняват, че „на студентите от втори и трети курс дипломите са върнати при тяхно желание. Няма как да се върне диплома на студент, който не е пожелал да я получи обратно“.

Колко дипломи все още са при инспекторите е неизвестно – Софийският университет не води такава статистика, се казва отговора на Алма матер, откъдето уверяват, че след влизане в сила на съдебното решение, т.е. април 2016 година не е била задържана дипломата на нито един новоприет студент.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)