Стъпвал ли е човек на луната – това знаят само учениците от 38-о училище в София

„И все пак тя се върти.“ Това каза Галилео Галилей пред инквизицията секунди, след като подписа официалното си разкаяние и опровержение, че земята не се върти.

В крайна сметка въртенето на земята е безспорен факт. Както и че земята е кълбо. Въпреки всичко в Америка има група хора, която постоянно се разраства и вече наброява 3000 души, които твърдят, че Земята е плоска. Основание за това е един филм, пуснат в канала „Конспирации“ на Vbox7, в който има десетки аргументи в полза на това, че Земята не е кълбо.

И точно този филм може би ще пусне учителката Лидия Булева на учениците, когато дойде ред и за този урок. Според нея децата трябва да познават различните теории. И ако някое дете повярва на това и разкаже на баща си вечерта вкъщи, бащата с пълно право ще напише възмутено писмо. Писмото бързо ще стане сензация, а оттам нататък като лавина се завъртат следните истерични събития: Учителката и директорката трескаво тръгват от студио на студио да обясняват, че е редно да се знаят и други теории.

Това дотук вече го видяхме.

От изявите на учителката пред телевизионните студия останах с впечатление, че тя самата не вярва в кацането на човек на луната. Но тя може да не вярва и в десетки други теории. Трябва ли за всяка да посява съмнението у децата. Утре може да им говори, че кралица Елизабет е Рептил, а изтребителите пръскат отрова, за да ни замъглят съзнанието…

Но да оставим настрана нейните вярвания и да се насочим към развоя на събитията по-нататък: След студията ще се намесят мастити коментатори, които да се изказват за или против. Капак на всичко ще сложи Михаил Константинов, който математически ще обоснове коя е вярната теория. Ще последва декларация на БСП, а може би и вот на недоверие във връзка с провалената образователна реформа. Фейсът ще се напълни с хейт срещу учителката, която „как така си позволява“ – до хейт срещу родителя, който е дръзнал да оспорва вижданията на учителката. И така до новата сензация.

А в това време китайците засадиха семена на тъмната страна на луната, а Емирствата изграждат селище на Марс за 600 човека.

Петър Желязков


image0 (9K)