Стъки за инцидента с патрулката: Трябва да се каже, че участва трети автомобил

Тази катастрофа нямаше да предизвика такъв голям интерес, ако не участваха специализиран автомобил и известно лице. Това заяви пред Нова ТВ Станислав Недков – Стъки по повод инцидента, в който той участва.

Патрулката на столичните катаджии беше смляна след удара с джипа на шефа на ММА федерацията Станислав Недков-Стъки.

[ad id=“225664″]
„Трябва да се каже, че участва трети автомобил. Кола с благоевградска регистрация, минава на червен светофар и е догонен от полицаите. Те не съобразяват и спират в платното, където е разрешена скорост до 80 км. Малко след това аз минавам оттам. Виждам, че има включени буркани, но няма включени аварийни светлини, което създава усещането у мен, че тази кола се движи, макар в специален режим. Вече като осъзнавам, че тя е спряла, е късно“, уточни шефът на ММА федерацията.

[ad id=“263680″]
„По нашето законодателство аз съм виновен, въпреки че колите са спрели в платното за движение. Не бива да търсим кой е виновен, трябва да извлечем поуките. Аз винаги си слагам колана, това, че имах колан ме спаси от по-сериозни наказания.

Време ли е законодателят да уточни къде трябва да спират пътните полицаи. В Германия ги отвеждат до определени места. Време е да светне лампичката на законодателната власт“, посочи той.

[ad id=“237001″]
„Това, което разбрах от колеги на полицаите е, че патрулиращите коли са снабдени с камери отпред и отзад. Има 2 големи компютъра, които се удрят в седалките на двамата полицаи. Това, което знаем е, че нямат сериозни наранявания. Единият е изписан веднага от болницата. Другият е с наранявания в гърдите. Веднага изтичах до колата да помогна, те бяха в шок, но бяха адекватни. Взеха ми проба за алкохол и наркотични вещества – и двете са отрицателни“, обясни той.

„Аз съм виновник по нашето законодателство, съставен ми е акт, който ще бъде заплатен. Взета ми е книжката, трябва да се заплати акта, за да си взема книжката. Имам друг акт, беше за скорост от 10 км, до колкото помня“, каза още той.


image0 (9K)