Стуци Ламборгинито – зам.-министър на отбраната?

Стоян Стоянов, по-известен още като Стуци Лаброгинито, е сред спряганите имена за заместник-министър на отбраната, съобщава OFFNews.

Засега неофициално се твърди, че той ще бъде един от заместниците на Красимир Каракачанов. Именно по инициатива на депутати от Патриотичния фронт Стоянов беше лансиран за шеф на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военнопочивно дело“ през 2015 година. Тогавашният военен министър Николай Ненчев обаче отказа да го назначи, въпреки че Стоянов вече беше минал процедурата по получаване на допуск до класифицирана информация.

Дълги години Стоянов оглавяваше въпросната агенция. След като бившият военен министър Николай Цонев преструктурира агенцията, Стоянов стана зам.-директор по социалните дейности в МО. Неофициално се твърди, че двамата са в остър конфликт, което довело до свалянето на Стоянов от поста. При първото правителство на ГЕРБ той подаде оставка, след като новия военен министър Николай Младенов раздуха случая с т.нар. розови БМВ-та, купени по времето на Стоянов. По същото време Стоянов беше популярен предимно с това, че е единственият държавен чиновник, горд собственик на Lamborghini Countach.

Стоянов беше и клиент на прокуратурата, след като близо 180 договора за наем на военни сгради бяха обект на проверка.

За Lamborghini-то си Стоянов сам разказва, че е заменил за старо Ferrari Daytona. След като реставрирал Ferrari -то, швейцарски колекционер предложил през 1990 г. бартер.

През 2011 година Стоянов беше кандидат за кмет на София, издигнат от партия „Нова сила“. На парламентарните избори през 2014 година пък беше в листата на Патриотичния фронт в Кърджали.

Почти сигруно е, че един от заместниците на Каракачанов ще бъде Атанас Запрянов. Той заемаше този пост през 2016 г., като преди това беше съветник в политическия кабинет на министъра на отбраната Николай Ненчев.

http://BNews.bg


image0 (9K)