Министър със стряскащ коментар за терористите

„Близо една трета от терористите страдат от психични разстройства“. Това заяви френският вътрешен министър Жерар Коломб.

Изявлението му идва на фона на кървавите нападения, които бяха извършени в Марсилия. В понеделник голям автомобил буквално връхлетя върху хората на две автобусни спирки в южния френски град. Убита беше жена на средна възраст, а още един човек беше тежко ранени. Френските власти обявиха, че нападателят бил с психично разстройство. Оказа се, че той е планирал кървавите атаки. Откраднал минивана, с който се вряза в спирките, намиращи се на километри една от друга.

rsz_marsilia

Жерар Коломб обяви, че от около 17 400 души, които френските служби наблюдават като потенциални терористи – една трета вероятно са болни.

Министърът на вътрешните работи каза, че апелира за помощ към психиатричните болници за идентифициране на пациентите, които представляват потенциална заплаха.

[ad id=“218548″]

„Медицинската тайна е свещена – разбира се, но в същото време трябва да намерим начин да избегнем определени лица, страдащи от сериозни увреждания“, заяви Коломб пред новинарския канал на BFMTV. Той не уточни как точно властите са оценили психичното здраве на лицата в списъка за наблюдение.


image0 (9K)