Структури на АБВ се връщат при партията майка

„В годините назад от БСП са се отделяли хора, правили са свои партии и структури. Това е правило левицата раздробена и по-слаба. Днес, в Благоевград, поставяме началото на обратния процес, защото структурите на АБВ в областта заявиха желание да напуснат партия АБВ и онези, които са били членове на БСП, да си възстановят членството, а онези, които не са били членове на БСП – искат да станат такива“. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в Благоевград.

[ad id=“225664″]

Преди това темата бе обсъдена от Изпълнителното бюро на БСП с председателите на общинските структури от областта, които заявиха желание и готовност да приемат отново желаещите членство.

Ръководството проведе среща и с представителите на АБВ, които аргументираха връщането си в БСП.

Корнелия Нинова подчерта, че това не е еднократен акт, а има заявени такива намерения и в още 4-5 области в страната от структури на АБВ, „Движение 21“, партия „Зелените“ и други.

[ad id=“263680″]

„Следващата област, където това ще стане, е Хасково“, посочи тя. “Радвам се, че въпреки сложните ни отношения с АБВ в годините, се стигна до този момент. Обединява ни обща цел, общата ни лява политика, общите ни виждания как трябва да се промени управлението на страната, за да доведе до по-висок стандарт на живот на хората. Отваряме вратите на БСП широко за всеки, който споделя нашите политики и готовност да предложим алтернатива”, каза още Нинова.

[ad id=“236993″]

„Областната структура на АБВ в Благоевград се вля в БСП“. Това съобщи във Фейсбук зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

Изпълнителното бюро на социалистите е на изнесено заседание в Пиринския край.

 


image0 (9K)