Строителството в кв. „Казански“ ще продължи – решиха днес общинските съветници

На днешната сесия на Общинския съвет в Стара Загора бяха внесени над 80 предложения.

Дебати предизвика предварително съгласие за издаване на разрешение за изработване на проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за застрояване в кв. „Казански“ и неговата замяна с друг. Съветниците не подкрепиха така внесеното от администрацията предложение, което включваше замяна на спорния имот с друг в центъра на града.

По време на заседанието и след дебатите, кметът Живко Тодоров инициира създаване на Временна комисия, която да намери най-доброто решение на създалия се казус със строеж в старозагорския квартал.

„Имаме нужда от сближаване на позициите на строителите и Общината. Става дума за имот, частна собственост, с издадено разрешение за строеж. Хората очакват от нас заедно да решим въпроса. Не бива да се отлага във времето“, коментира кметът Живко Тодоров. Като най-добър и справедлив начин за решаване на проблема със строежа на сграда в старозагорския квартал, градоначалникът изведе създаването на Временна комисия, съставена от представители на администрацията и общински съветници. Местният парламент излъчи петима свои представители – Бойчо Биволарски, който ще бъде неин председател, както и Пламен Русев, Явор Гънчев, Румен Димитров и Михаил Михайлов. Комисията ще разполага с 30 дни, за да намери вариант, който да удовлетворява страните по създалия се проблем.

„Този казус не търпи отлагане, защото хората протестират, а предприемачът има нужните разрешения и още утре може да започне работа“, подчерта Живко Тодоров.


image0 (9K)