Строги мерки за придвижване и вечерен час се въвеждат в старозагорския кв. „Лозенец“

С решение на Общинския щаб за превенция разпространението на COVID- 19  в кв. „Лозенец“ в Стара Загора се въвежда строга организация за осъществяване на контрол по спазване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване.

Считано от 16,00 часа днес-19 март, се забранява събирането на повече от две лица  на обществени места в квартала. Въвежда се  вечерен час от 20 часа до 04 часа, като в този часови диапазон се забранява придвижването на граждани на територията на жилищния район.
На всички влизащи или излизащи лица ще се извършва записване на личните данни, както и причините за влизане и излизане от квартала. Това ще се извършва от служители на МВР в специален за целта дневник. Хората, работещи на смени, ще се придвижват след показване на служебна бележка от предприятиятието или организацията, в която са заети- за времето на явяване и напускане на работа.
Няма да се допускат лица без постоянен или настоящ адрес на територията на кв. „Лозенец”. Придвижването на гражданите ще бъде задължително с предпазни маски. Препоръчва се ограничаване до минимум движението на лица над 65-годишна възраст. Изключения ще се правят за автомобили на МВР, ПБЗН и ЦСМП.
 Зареждането с хранителни продукти и лекарства ще се извършва в светлата част на деня след проверка от органите на МВР.
Препис от заповедта е връчен на  главният специалист на кв. Лозенец Ганко Ганев, Заместник кметове, Секретар на Община Стара Загора, директор на ОД-МВР – Стара Загора, РД ПБЗН Стара Загора и ЦСМП за сведение и изпълнение и на Директор на РЗИ – Стара Загора и Областен управител .
Контролът по изпълнението е възложен на ресорните заместник кметове и на секретаря на Община Стара Загора.


image0 (9K)