Стрелецът от летището във Флорида: ЦРУ ме накараха да се сражавам за „Ислямска държава“

Шокиращи разкрития излязоха за стрелеца, който снощи предизвика кървава касапница на летището във Флорида. 26-годишният Естебан Сантяго уби петима и рани тежко осем души. Оказа се, че той е бивш военен. През последните години е служил в Аляска. Бил е на мисия и в Ирак. Пред разследващите той заявил, че от ЦРУ го принудили да се сражава за Ислямска държава. Властите твърдят, че младият мъж е психически нестабилен, което е причина за освобождаването му от военна служба.

Мъжът e преминал през няколко международни летища с полет от Анкоридж, Аляска. Оръжието било в проверения му багаж. На пристигане във Флорида той го извадил от куфара си и извършил кървавия атентат. Има версия, че се е скрил в тоалетната, където заредил пистолет и се върнал в салона, където пътниците чакали багажа си. Той декларирал пред властите два пистолета, които му били начислени като служебно оръжие. Сантяго обаче бил уволнен от служба в националната охранителна служба в Аляска, след като показал незадоволителни резултати през изминалата 2016 г.

От Ирак младият военен има дори медал за заслуги. Убиецът се предал без съпротива на властите. Продължават разпитите на свидетели.


image0 (9K)