Стрелецът от Лясковец, убил командос, ще съди държавата за 1 млн. лева

Осъденият с доживотна присъда Петко Петков – стрелецът от Лясковец, който преди 6 години уби командоса Емил Шарков, ще съди държавата за 1 милион лева за нанесени нематериални щети, съобщи бТВ.

Петков излежава присъда за смъртта на Шарков, който загина при специализирана акция на баретите на 14 март 2014 г. Причина за операцията беше агресивното поведение на Петков – въоръжен и отправящ системни смъртни заплахи към деца от близкото училище. Мъжът, който тогава се беше барикадирал в жилището си, беше обезвреден, но с цената на един живот и ранени негови колеги.

Последното намерение на Петков от килията обаче е да съди държавата.

„Аз съм гневна, че въобще един убиец на полицай, един потенциален убиец на още може би 4-5 момчета, които са участвали в акцията, и това същество не само, че има право да предявява такива съдебни искове, но и цялата съдебна система се впряга в негова услуга“, каза вдовицата на убития спецполицай Милена Шаркова.

Тя търси съмишленици на идеята за законодателни промени, които да намалят правата на лицата, осъдени за тежки криминални престъпления.

А докато 60-годишният Петков излежава присъдата си в затвора в Ловеч, майка му и до днес отказва да заличи следите от куршуми от злополучната спецакция в семейното им жилище и продължава да твърди, че той е невинен.

„Ей такваз стая. Туй ли заслужава? Разбойници, убийци! Тука той спи, тука аз спя, чупят прозорци, със стълби влизат. Защо?! Какъв е моят син?! Какъв убиец?! Аз ще ги съдя и за далака му, и за бъбрека му. 6 години дето стои там без вина. За всичко. Милион. Туй, което сме преживели, е малко, да. Да, малко са“, категорична бе баба Стефанка.

dnes.dir.bg


image0 (9K)