Стрелба срещу библиотеката в Плевен

В Плевен е стреляно срещу сградата на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Неизвестен на 1 януари 2019 година е произвел изстрели, когато в сградата не е имало посетители. Сигнал за инцидента е постъпил в 00.10 часа, съобщи Канал 3.

При огледа криминалистите са установили, че са нанесени материални щети на стъклената външна табела на библиотеката, на четири витринни стъкла и стъклопакет на входната врата на сградата. Иззети са шест проектила.

Уведомен е дежурен прокурор при Районната прокуратура в Плевен. Случаят се изяснява.

Заместник-директорът на библиотеката Оксана Цветанова каза, че е безумие да се стреля на това място, където винаги – и денем и нощем, преминават хора, и по чудо не е пострадал някой.

Безумие и да се празнува по този начин, ако става въпрос за празнуване, допълни тя. Счупено е и стъкло на мястото, където се намира охраната на сградата, допълни Цветанова.

По думите й в този момент там не е имало човек. Според нея има следи от около десетина куршума. Базата на библиотеката, фондовете й с книгите не са засегнати от стрелбата, каза още Цветанова.

Стъклената външна табела на библиотеката е станала на сол, поясни тя.


image0 (9K)