Стрелба в търговски център в Тексас, убити са 18 възрастни и 4 деца

Стрелба в хипермаркет на веригата Walmart в град Ел Пасо, в американския щат Тексас. Първоначално полицията съобщаваше само за един нападател, но по-късно се появи информация, че е възможно стрелците да са трима. В крайна сметка властите отхвърлиха версията за повече нападатели и официалната им версия е за един стрелец, който е действал с пушка.

По информация на местната полиция, стрелбата е започнала  вчера около 11:00 часа сутринта. В свое съобщение в Twitter от органите на реда призоваха хората да избягват района, в който полицията издирва нападателите, предава Канал 3.

Информацията за пострадалите и жертивите към момента е разнопосочна, но по данни на американски медии загиналите са 18 възрастни и 4 деца, но данните все още не са официални. Източници от полицията потвърждават 20 жертви, но според местните загиналите са над 30 загинали. От едно от болничните заведения в Ел Пасо са потвърдили за 11 убити.

По обед местно време вчера полицията съобщи, че има зъдаржан за атаката. Говорител на полицията в Ел Пасо заяви, че стрелбата е приключила, а кметът Ди Марго каза, че заподозрени за терора са трима души, които са били задържани.

Според говорителя на полицията саржант Робърт Гомес нападателят е бил само един и той вече е в ареста, въпреки че по-рано бе съобщено за няколко стрелци. При нападението е използвана пушка. Той обаче добави, че броят на задържаните за кървавата баня може са се увеличи.

Полицията съобщи още, че разследва две местопрестъпления – магазин Walmart и близкия МОЛ Cielo Vista.


image0 (9K)