Стрелба във въздуха отказала рецидивиста Иванов да взема заложник

Според Валентин Радев критиките към МВР демотивират полицаите

[ad id=“225664″]

Когато полицията тръгнала по следите му, избягалият затворник Борис Иванов е опитал да вземе жена за заложник в Летница, но бързата реакция на антимафиотите предотвратила кризисна ситуация. Това съобщиха на брифинг силовият министър Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов.

Полицаите стреляли във въздуха, като след това при задържането си беглецът не е оказвал съпротива. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение и за опит за отвличане.

[ad id=“263680″]

„Сутринта получихме остър сигнал от жител на град Летница, че е забелязал въпросното лице в необитаема къща, незабавно са насочени повече сили към мястото. Случаят се е развил изключително динамично. Лицето е направило опит, даже е осъществило отвличане на една възрастна жена, като е имало за цел да я ползва като застраховка срещу служителите на МВР”, обясни Маринов.

По думите му след изстрелите Иванов е побегнал, но служителите на СОБТ са го хванали.

[ad id=“236999″]

На свой ред министър Радев размаха пръст на критиците на МВР: „Бяхме критикувани в медиите някъде, сили, вертолети сме използвали. Така правим. Каквото реши професионалното ръководство, това прилагаме, но виждате, че има ефект. Много е важно да подчертая, че тези приказки, които чувах постоянно демотивират състава”.


image0 (9K)