Страхотен успех за старозагореца Даниел Ладжев на европейското по таекуондо

Състезателят на старозагорския клуб Августа Даниел Ладжев постигна голям успех при участието си на европейкото първенство по таекуондо за кадети в Букурещ. Младият и талантлив старозагорски състезател спечели спебърен медал в категория 41 килограма.
За да стигне до финалната схватка Даниел се конкурираше в своята категория с още 29 състезатели, коя е била най-многобройната на целия шампионат.
Според треньорът му Георги Господинов жребият е бил ужасяващ и първата среща на Ладжев е била срещу представител на Русия. След страхотна игра на Даниел мачът завърши с техническо превъзходство от 20:8 за старозагореца. Втората среща го противопостави срещу французин и той нямаше никакви пролеми и победи противника си по убедителен начин – 23:1. Мачът за медал беше срещу състезател от Турция и в този двубоя Даниел показа класа и спечели със 17:7. На полуфинала игра срещу испанец и след страхотна тактическа игра се класира за спора за златото след 8:2. Във финала Даниел се изправи отново срещу турски представител , а мачът започна повече от отлично за него и след два рунда и 90 секунди преди края водеше с 10:5.
„В момента в който държахме мача в ръцете си след може би не волна грешка на съдиите започнахме да изоставаме. Даниел се хвърли с всички сили за победата, но не успя и загубихме с 10:15 точки. Страхотна игра от негова страна. Благодаря му за представянето, доказа че е готов за големите победи“, сподели треньорът му Георги Господинов.


image0 (9K)