Страхотен старт на пролетния полусезон в Елитната група за Берое U17

Момчетата на Атанас Рибарски се наложиха с 1:0 над Ботев (Пловдив) в среща от 16-я кръг. Единственото попадение в двубоя бе дело на Никола Маринов. Нападателят се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. Така „зелено-белите“ се превърнаха в първия тим, победил Ботев през този сезон. Освен това пловдивчани загубиха едноличното си лидерство в класирането и се изравниха с Левски.
Силният вятър и замръзналият терен днес в Стара Загора наложи играчите на Берое да променят подхода си към срещата. Тимът обаче бързо се адаптира към тежките условия и след отбелязания преди почивката гол можеше и да удвои преднината си през второто полувреме. Заедно с това старозагорци показаха добра игра в защита и се превърнаха в първия отбор през този сезон, на който футболистите на Ботев не успяват да отбележат попадение.
„Демонстрирахме повече характер и концентрация, които през изминалия полусезон ни липсваха в някои мачове. Като цяло съм доволен от показаното“, заяви след срещата наставникът на Берое U17 Атанас Рибарски. С успеха днес Берое продължи силната си серия у дома в първенството като до този момент на собствен терен тимът няма загубен мач. Единствените, които успяха да откраднат точки на „зелено-белите“ са Черно море и Етър като срещите с тях завършиха наравно. В следващия кръг Берое U17 гостува на Ботев (Враца), мачът е на 2 март от 13.30 часа.


image0 (9K)