Странни явления и места

 

Странни явления се случват заради потока на времето

През 90-те години се случва нещо необяснимо. Двама овчари прекарват стадото си през място, ползващо се с мрачна слава и наричано Дяволското леговище. Единият присяда за малко да си почине, а приятелят му се отдалечава за няколко минути. Когато се връща, вижда овъгления труп на другаря си.

Такива случаи поставят изследователите в загадъчност със своята парадоксалност, тъй като дрехата на жертвата и предметите около нея остават напълно непокътнати. Особен интерес заслужава фактът, че произшествието се случва в типична аномална зона, където понякога се наблюдават необясними явления

Местата, които притежават различни паранормални свойства, не са малко на нашата планета. В някои от тях редовно изчезват хора. Има документирани свидетелства на завръщане на попаднали в подобни портали след дни или дори години. Интересно е, че при завръщането си тези хора са убедени че са отсъствали съвсем кратко.

Известен е случай, когато човек се разхожда в двора си и изчезва буквално пред очите на множество свидетели. Минават няколко години и той се появява на същото място сякаш от нищото и разказва, че е отсъствал само няколко минути, като през това време се е намирал в странен тунел.

Популярни са легенди, според които хора попадат на приказни места, където прекарват само един ден, а когато се върнат, откриват, че в дома им са изминали години или дори векове. Независимо че между подобни явления често не може да се открие сходство, те могат да са породени от обща причина, а именно – смущения в потока на времето.

Съществува теория, според която при самовъзпламеняването на хора времето за тях се ускорява с невероятна сила, в резултат на което буквално ги изгаря. Що се отнася до изчезванията, някои изследователи са склонни да смятат, че причина за този феномен са аномалиите в потока на времето. Хронални „ями”, „гънки”, появяващи се по неясни причини на определени места.


image0 (9K)