Стоянка Мутафова: Най-трудният урок е възпитаването на дете

„На сцената правя комедия, а в живота вечно съм в някаква драма, казва актрисата, която вчера навърши 96 години. Не обичам равносметките – правя ги, но те винаги са отрицателни. Така съм устроена – не сцената правя комедия, а в живота вечно съм в някаква драма“, казва актрисата, която вчера навърши 96 години.

[ad id=“263680″]

Голямата актриса гостува в предаването „Тази събота“ по бТВ.

„Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми“, обърна се към публиката тя миналата година, когато празнува отново в театъра. Рождения си ден тя отново посрещна на сцената.

Казва, че най-смисленият момент в живота ѝ е раждането на дъщеря ѝ. „Родих я вечерта и цяла нощ не спах от радост“, уточнява актрисата.

[ad id=“218001″]

Най-трудният урок по думите ѝ е именно възпитанието на детето. Никога не съм се мъчила да си възпитавам детето, тя беше оставена да прави, каквото си иска, може би трябваше да я спирам за някои неща. И второ дете да имах обаче, пак щях да го оставя свободно”, казва Стоянка Мутафова.

Признава, но повече на шега, че може и да е грешка, че е станала актриса, баща й много настоявал тя да стане археолог.

[ad id=“218548″]

По думите ѝ най-доброто лекарство е спокойствието, но тя рядко го взема; най-важното дума е обич; щастието е относително; любовта е велико нещо, а животът е велик, колкото любовта.

 


image0 (9K)