Стоянка Мутафова към Джон Савидж на София Филм Фест: „Кажи, баба, тенкю“

София Филм Фест стартира със специална церемония преди прожекцията на филма „Белгийският крал“.
На церемонията бе връчена и Наградата на Столична община, която се присъжда за принос към изкуството на киното.
Тази година с нея бяха удостоени Стоянка Мутафова и Джон Савидж, който пристигна в България специално за София Филм Фест, и бе връчена от кмета на София Йорданка Фандъкова и служебния министър на културата Рашко Младенов.

„Аз имам много награди, но от всички Наградата на София ми е най-любима, защото именно София е градът, в който съм родена и живея. Като млада се радвах, че София расте. Когато някой си построеше хубава къща, съседът му взимаше пример и като посъбере пари, и той си построяваше хубава къща. И така София стана голяма. И сега ѝ се радвам, че е толкова голяма и прилича на истинска европейска столица“, каза Мутафова.

Тя бе придружена на сцената от Джон Савидж, който видимо бе впечатлен от българската фурия, а след като и двамата получиха наградите си, Мутафова се обърна към Савидж със станалия известен от една реклама преди време лаф: „Кажи, баба, тенкю“.
На церемонията присъства и Анжела Недялкова, която ще е част от международното жури на 21-вия СФФ.

Като подарък за зрителите на премиерата на „Белгийският крал“ на сцената на зала 1 на НДК излязоха певиците от измисления за филма хор „Черноволските сирени“. В него участие взимат певици от най-известните български хорове – „Мистерията на българските гласове”, „Филип Кутев”, квартет „Славей” и други.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)