Стотици старозагорци в мисия към спомена с хитовете на Орлин Горанов и неговите гласовити приятелки (СНИМКИ)

koncert_orlin_goranov_Stz (3)_resizedСтотици старозагорци в очакване за емоционално зареждане с любимите хитове на Орлин Горанов заеха снощи местата си в Летния театър на Аязмото.

Юлската жега не искаше да се смили над зрителите, които извадиха всички възможни средства за разхлаждане. Дълго чакане концертът на юбиляра да започне. Тази година големият български изпълнител навършва 60 години, които за радост на почитателките му никак не са го докоснали. Магнетичен,  все така чаровен, с изключителен глас, можещ от всяка песен да направи шлагер и да разбие не едно женско сърце.

Публиката, видимо заредена да слуша познатите шлагери, да пее заедно с изпълнителите и да аплодира, посрещна своя любимец на сцената. Орлин Горанов поздрави старозагорци като първите зрители от лятното му турне.

[ad id=“225664″]

Познати и по-малко познати песни се редуваха. Една след друга, заедно с Орлин, излязоха великолепните Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Мариана Попова и Кристина Димитрова. Чуй Ме, Светът е за двама, Детски спомен, Ти и аз, Само с теб, Още те обичам, Ти ли бе това, Изгарящо чувство, Само миг – текст, музика, гласове, на които можеш само да ръкопляскаш, да те изпълват и да се извисяваш. Прекрасни са, а класата им не подлежи на коментар. Гласове толкова различни, мощни и нежни, там където е необходимо, заливат, обземат сетивата, пренасят в друго по-добро измерение.

Специалните гости сред публиката, които поздравиха и представиха, бяха актьорът Христо Мутафчиев и поетесата Ники Комедвенска, автор на текста на една от песните на Тони.

От количките си аплодираха и няколко човека от Дома за хора в увреждания в Стара Загора, за които вече по традиция посещенията на подобни събития са безплатни.

koncert_orlin_goranov_Stz (2)_resized

Според мен зрителите очакваха една идея повече от концерта. Малко бяха познатите хитове, които на всички им се искаше да запеят и те да ги върнат към спомените от годините, когато песните са станали шлагери. На сцената само един или двама изпълнители, две тонколони и ако не бяха цветните прожектори отзад, щеше да изглежда съвсем постно. Нямаше водещ, който да повдига настроението, ролята се изпълняваше от Орлин Горанов. Просто всички познаваме възможностите и на петимата, които са прекрасни певци с много добър репертоар. Но това е моето лично мнение. Аз така усетих хората около мен, насядали в театъра.

[ad id=“225664″]

Стана ми неприятно и от това, че красиви песни, изпяти на сцената, се оказаха непознати за повечето от посетителите. Всеки от изпълнителите направи анонс за нов албум, а ние не ги чуваме нито по радиата, нито се въртят по ТВ програмите. За сметка на това сме в час с всякакви чудовищни рими на новоизлюпени рапъри, нецензурни текстове на подрастващи тийнейджъри. И какво? Поколението над 40-те, което все още се интересува от стойностно творчество, трябва ли да се примири с нечистоплътното промиване на мозъци?

За Летния театър на Стара Загора, който отдавна плаче за ремонт, не ми се говори.  Да, беше чисто. Но има малки градчета, които поддържат подобни сцени в много по-добро състояние, където зрителят се чувстват уютно и посещават с удоволствие.


image0 (9K)