Стотици подкрепят шофьора на катастрофиралия автобус

Пътувалите с него през годините го описват като отговорен човек, който спазва правилата

[ad id=“225664″]

Петицията в подкрепа на шофьора на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров продължава. Стотици хора, пътували с него през годините, го описват като отговорен човек, който спазва правилата.

С подписите си хората настояват единственият обвинен да не се превърне в единствения виновен, информира Нова телевизия, която излъчи репортаж за поддържката, която получава Григоров.

С него са пътували всички деца от училището в Божурище. Именно Григор сядал зад волана при почти всички организирани екскурзии през последните 10 години.

„Мога да кажа, че е изключително отговорен човек. Обикновено ние, преподавателите, сме в началото и в края и, гледайки километража, никога не сме забелязвали превишаване на скоростта”, казва Теодора Танева, заместник-директор на училището.

Софийски учебни заведения също използвали услугите на Григоров. Леда Аврамова две години работила в столичното 58-о училище. Тя и колегите й пътували с шофьора на обучения най-малко два пъти годишно. Казва, че винаги се е чувствала сигурна, когато той е бил зад волана. Разбрала за катастрофата от телевизията. Чула, че водачът е от Божурище, но до последно се надявала, че няма да се окаже Григор.

Сега всички, които подкрепят Григоров, се надяват на правилно решение на съда.

[ad id=“263680″]

Жителите на Своге ще протестират на мястото на фаталния инцидент. Те настояват пътя, на който в събота загинаха 17 души, да бъде ремонтиран, за да няма повече жертви.

Местните хора разказват, че са подавали сигнали за множество катастрофи в района, но институциите не са им обърнали внимание. Протести на хората от Своге ще има всеки ден до 6 септември.


image0 (9K)